BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Armand

Armand (artiestennaam van Herman George van Loenhout, 1946-2015) Nederlandse zanger van protestmuziek. Zijn soms gesproken voordracht leverde hem de bijnaam 'de Nederlandse Bob Dylan' op. De tweede single Ben Ik Te Min (1967) werd een grote hit. Desondanks werd in datzelfde jaar de soms scherpe protestmuziek verruild voor aan flowerpower verwante teksten en verheerlijking van soft drugs. In de jaren daarna bleven maatschappijkritische teksten domineren.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop