BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Antony & the Johnsons
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Antony & the Johnsons

Amerikaanse popgroep rond zanger(es) en componist(e) Antony Hegarty (1971). Haar androgyne seksuele geaardheid en de daarmee verwante invloed van Marc Almond en Boy George hebben veel invloed op de bijzondere muzikale stijl van de band. De muziek  is vaudevilleachtig, vaak akoestische ballades die ook wel worden omschreven als kamermuziek. Het album I Am A Bird Now wordt door Nederlandse muziekcritici verkozen tot beste plaat van 2005.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop