BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Anneke Grönloh
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Anneke Grönloh

Anneke Grönloh (1942-2018) Nederlands-Indische zangeres die in de jaren ’60 een aantal grote hits heeft. Vier daarvan bereiken in 1962 en 1963 de eerste plaats in de hitparade: Brandend Zand, Paradiso , Soerabaja en Cimeroni. In 2000 wordt ze uitgeroepen tot 'Zangeres van de 20e eeuw'. Naast Nederlandstalige popmuziek zong ze ook jazz en Indonesische krontjongmuziek.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop