BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Andy Pratt

Andrew Pratt (1947) is een Amerikaanse singer-songwriter met een bijzondere stem die binnen één lied vaak alle kanten opgaat en toch een eenheid blijft. Hij brengt zijn jeugd door op kostscholen en dat heeft grote invloed op zijn muziek en zijn opvallende teksten. Zijn eerste album komt uit in 1969 maar pas met de single Avenging Annie (1973) krijgt hij grotere bekendheid; het wordt zelfs het lijflied van de Amerikaanse homoseksuelen. Vanaf 1979 zingt hij vooral relipop en neemt zijn populariteit snel af.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop