BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Ali Farka Touré
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ali Farka Touré

Ali Farka (oorspronkelijk Ali Ibrahim) Touré (1939-2006) is een Malinese zanger en gitarist die een bijzondere mix maakt van blues en traditionele muziek uit Mali. Hoewel hij al vanaf 1976 platen uitbrengt wordt hij pas in 1994 wereldwijd bekend door zijn samenwerking met Ry Cooder op het album Talking Timbuktu. Op Radio Mali (1996) – een compilatie van nummers die in de jaren ’70 voor nationale radio-uitzendingen zijn opgenomen – is zijn oorspronkelijke stijl beter te horen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop