BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Alan Stivell
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Alan Stivell

Alan Stivell (echte naam Alan Cochevelou, 1944) is een Franse zanger van Keltische – met name Bretonse – muziek. Hij is een meester op de Keltische harp, die hij heeft herontdekt. Hij heeft veel traditionele Bretonse muziek  gemoderniseerd en vermengd met invloeden van Bob Dylan , Donovan en Joan Baez . De door hem ontwikkelde muzikale stijl staat sinds begin jaren ’70 bekend als Keltenrock. Vanaf 1980 verschijnen ook invloeden van klassieke en berbermuziek in zijn platen. Van zijn ruim 30 albums staat Alan Stivell A L’Olympia (1972) bekend als zijn beste werk.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop