BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Alan Price

Alan Price (1942) is een Engelse zanger en keyboards speler. Hij is in 1962 een van de oprichters van The Animals , maar verlaat deze band – na diverse hits – in 1965 vanwege vliegangst. Met zijn eigen groep The Alan Price Set  blijft hij in de rest van de jaren ’60 hits afleveren, waarvan The House That Jack Built (1967) het bekendst is. Behalve om zijn inventieve arrangementen en fraaie orgelspel wordt hij ook gewaardeerd om het populariseren van talloze Randy Newman nummers.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop