BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Pieter Holtrop

Pieter N. Holtrop (1943 -2012) studeerde aan de Vrije Universiteit en promoveerde in 1975 op een kerkhistorisch onderwerp. Van 1977-1982 doceerde hij aan de Theologische Hogeschool te Ujung Pandang (Makassar) in Indonesië. Hij was gemeentepredikant in Amsterdam van 1983-1987. Van 1987 tot 2005 was hij hoogleraar Zendingswetenschappen en Godsdienstwetenschap aan de Theologische Universiteit tn Kampen. Thans is hij nog als visiting professor religious studies verbonden aan Södertörns Högskola/University college in Stockholm. De spits van zijn onderzoek was gericht op de geschiedenis van de kerk in de derde wereld (Indonesië) en de tweede wereld (Rusland). Sinds 1989 was hij lid van het Uitvoerend Comité en sinds 1997 vice-president van de World Alliance of Reformed Churches in Genève.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop