BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Piet Leupen

Piet Leupen (1939) studeerde middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en was daarna docent middelbaar onderwijs in Amsterdam en wetenschappelijk medewerker aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1984 tot 2001 was hij als hoogleraar in de algemene en Nederlandse geschiedenis der Middeleeuwen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde over politieke theorieën van de Middeleeuwen (Filips van Leiden) en over vroeg-middeleeuwse geschiedenis in Nederland en Europa. In 2001 verscheen van zijn hand Het meetlint over Jeruzalem (Wereldbibliotheek).
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop