BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Paul Dijkstra

Paul Dijkstra studeerde psychologie in Tilburg (sociale psychologie en persoonlijkheidsleer) en was tijdens zijn studie 18 maanden werkzaam als redacteur-documentalist bij het ministerie van Sociale Zaken. In 1981 trad hij in dienst bij de Vrije Universiteit als onderzoeker en later als wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep Functieleer en Fysiologische Psychologie. Na een aantal jaren combineerde hij deze aanstelling met een parttimefunctie als bureauredacteur bij het tijdschrift Psychologie (nu Psychologie Magazine). In 1986 volgde een benoeming als uitgever bij Swets & Zeitlinger. In deze periode rondde hij een studie rechten af. In 1993 werd hij uitgever bij Wetenschappelijke uitgeverij Bunge en in 1997 volgde een dienstverband bij uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. Begin 2017 beëindigde hij zijn loopbaan als uitgeefdirecteur bij deze uitgeverij.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop