BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       martien_van_goor,_bijgesnedenMartien van Goor (Haarlem 1944) studeerde in 1976 af aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst. In 1981 werd hij partner in Greiner Van Goor Architecten, tegenwoordig GREINER VAN GOOR HUIJTEN ARCHITECTEN. Het bureau is gespecialiseerd in zowel nieuwbouw als restauratie van theaters, musea, gebouwen voor de (geestelijke) gezondheidszorg, scholen, kantoorgebouwen, interieurs en haalbaarheidsstudies.
Voorbeelden van zijn werk zijn: renovatie/restauratie en nieuw toneelhuis Koninklijk Theater Carré, nieuwbouw Theater De Spiegel Zwolle, nieuwbouw Cultureel Kwartier Assen, renovatie en uitbreiding Van Gogh Museum Amsterdam, renovatie en uitbreiding Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, nieuwbouw Academisch Psychiatrisch Centrum bij het AMC in Amsterdam, inrichting tentoonstelling “Van Gogh en Gauguin” in de nieuwe vleugel van het Van Gogh Museum, inrichting Mihotentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden Leiden.
Hij is lid van BNA, OISTAT (organisation international des scénographes, techniciens et architectes de théâtre), en is curator van de Nederlandse  architectuurinzending voor de Praagse Quadriënnale. Van 2001 tot 2008 was hij lid van de Welstandscommissie van de Gemeente Utrecht, verder was hij jarenlang actief lid van de STAGG (stichting architectuuronderzoek gebouwen voor de gezondheidszorg), thans BNA onderzoek.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop