BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

heterozygoot

1. Bijvoeglijk naamwoord. Met twee verschillende erfelijke eigenschappen, afkomstig van twee verschillende genen (allellen), waarvan één afkomstig is van de moeder en één van de vader. Bijvoorbeeld één allel voor blauwe en één voor bruine ogen. Een van de twee is dan dominant en bepaalt hoe het organisme eruitziet of functioneert (fenotype ); de ander recessief.
2 Zelfstandig naamwoord: individu met verschillende allelen met betrekking tot een bepaald kenmerk.
Zie ook homozygoot .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

       heeldehuid
paginatop