BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Jo HermansJo Hermans is emeritus hoogleraar natuurkunde aan de Universiteit Leiden.
Naast zijn wetenschappelijk onderzoek en onderwijs was hij ook bestuurlijk aktief, onder meer als vice-decaan van de Leidse Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Daarnaast besteedde hij veel tijd aan het uitdragen van de wetenschap voor een breed publiek, onder meer door het geven van radiopraatjes, het houden van voordrachten, het schrijven van artikelen in de pers en van populair-wetenschappelijke boeken:
** Energie, een blik in de toekomst (met A.J. Hoff) Het Spectrum, 1982);
** Hoor je beter in het donker? Antwoord op alledaagse vragen. Betatext, 2006, vier drukken; ISBN 9789075541090
** Energie survival gids. Betatext, november 2008. ISBN 9789075541113
Verder was hij jarenlang als adviseur betrokken bij de Nationale Wetenschaps-quiz. 
Ook maakt hij deel uit van het Bèta-Ambassadeursnetwerk van het platform Bèta Techniek en van het Comité van Aanbeveling voor Newtonmania, Museum Boerhaave, Leiden, 2009 (met G. ’t Hooft en R. Dijkgraaf).
Momenteel is hij Science Editor van Europhysics News, het blad van de Europese natuurkundigen.

 

 
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop