BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       j-v-everdingen

Jannes van Everdingen (1952)  is dermatoloog. Zijn huidige functies zijn: algemeen secretaris van de Regieraad en directeur van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. Daarnaast is hij voorzitter van het Nederlands Natuur- en Geneeskundig Congres en penningmeester van de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij. Hij heeft een groot aantal boeken op zijn naam staan. Tot de bekendste van de ruim 50 boeken die hij schreef of redigeerde horen het Medisch Handboek, Diagnose en Therapie, Pinkhof geneeskundig woordenboek en een achttal boeken voor de Consumentenbond. Verder is hij co-auteur van een aantal leerboeken, zoals: Dermatovenereologie voor de eerste lijn (8 drukken van 1981 tot 2008) en Evidence-based richtlijnontwikkeling (2004). In 2001 ontving hij de Van Walree Prijs van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, voor zijn werk op het snijvlak van medische wetenschap, kliniek en journalistiek. Op dat vlak is hij nog steeds actief.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop