BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.


       Jan Osse 150Jan W.M.Osse (1935) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit te Leiden en werd in 1961 lid van de wetenschappelijke staf van het Zoölogisch laboratorium aldaar. Zijn onderzoek betrof de relatie tussen vorm en functie, bestudeerd aan constucties voor voedselopname en ademhaling bij vissen met behulp van o.m. electromyografie. Daarnaast gaf hij onderwijs aan in die tijd snel groeiende aantallen studenten. Met een ZWO stipendium werkte hij een jaar in de VS. In 1972 werd hij benoemd tot hoogleraar Algemene Dierkunde aan de toenmalige Landbouwhogeschool te Wageningen. Het centrale thema van de gestichte afdeling was de studie van voedselopname, vertering, groei en embryonale en larvale ontwikkeling van vissen met nadruk op zoetwatersoorten. In die functie was hij lid van vele commissies en raden zoals voorzitter van het KGVL(Kon. Genootschap voor Landbouwwetenschappen). In 1994 werd hij benoemd tot lid van de KNAW en tevens van de KHMW te Haarlem. Ook na zijn emeritaat in 2000 bleef hij actief in diverse velden.


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop