BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Jan de Jongste

Jan A.F. de Jongste (1936) studeerde geschiedenis in Leiden en Kopenhagen, was enkele jaren leraar in het voortgezet onderwijs en keerde vervolgens terug naar de Leidse universiteit. Hij was geruime tijd redactiesecretaris van het Tijdschrift voor Geschiedenis. In 1984 promoveerde hij op het proefschrift Onrust aan het Spaarne, over de sociale en politieke beroeringen in Haarlem omstreeks het midden van de 18de eeuw. Ook andere publicaties van zijn hand hebben betrekking op de Nederlandse geschiedenis van de 17de en 18de eeuw. Hij doceerde enkele malen Nederlandse en Europese geschiedenis in de Verenigde Staten.


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop