BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Jan de Jongste

Jan A.F. de Jongste (1936) studeerde geschiedenis in Leiden en Kopenhagen, was enkele jaren leraar in het voortgezet onderwijs en keerde vervolgens terug naar de Leidse universiteit. Hij was geruime tijd redactiesecretaris van het Tijdschrift voor Geschiedenis. In 1984 promoveerde hij op het proefschrift Onrust aan het Spaarne, over de sociale en politieke beroeringen in Haarlem omstreeks het midden van de 18de eeuw. Ook andere publicaties van zijn hand hebben betrekking op de Nederlandse geschiedenis van de 17de en 18de eeuw. Hij doceerde enkele malen Nederlandse en Europese geschiedenis in de Verenigde Staten.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop