BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Mike Kelley

(1954-2012) Amerikaanse, rebelse multi-kunstenaar die zich in verlerlei media zeer intensief en persoonlijk uitdrukte. Niet alleen in beeldende kunst, maar ook in (pop)muziek, in geschrift en performances . Het nieuwsgrierige en ironische in zijn omvangrijke werk ontleende hij deels aan zijn leermeester John Baldassari. Zijn esthetische ongehoorzaamheid, soms uitmondend in wansmakelijkheid, werd vooral gevoed door zijn afkeer van de morele en sociale opdringerigheid van de Amerikaanse cultuur, zoals hij die in zijn Ierse middle-class milieu had ervaren. Kelley's invloed op jongere generaties is zeer groot geweest en dat zal niet minder worden na zijn ontijdige zelfdoding.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop