BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Wiskunde > wiskunde
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

wiskunde

Wetenschap van patronen en structuren, tezamen met hun onderlinge betrekkingen, in de breedste zin van het woord. De wiskunde wordt gekenmerkt door strikt logisch redeneren vanuit bepaalde axioma's , hypotheses en gegevens, leidend tot de afleiding van stellingen en het geven van een bewijs voor zo'n stelling. Enkele belangrijke disciplines van de wiskunde zijn de algebra , de meetkunde , de analyse met daarin inbegrepen de differentiaal- en integraalrekening, statistiek , coderingstheorie, cryptografie en dynamische systemen. De gehele lijst van disciplines in de moderne wiskunde bestaat uit ongeveer honderd onderwerpen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop