BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ilja Veldman (1944) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 1984 hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit. Haar specialiteit is de Nederlandse schilder- en prentkunst van ca. 1450 tot 1650. Zij schreef een groot aantal artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en binnenlandse en buitenlandse tentoonstellingscatalogi. Boeken van haar hand zijn o.a. Maarten van Heemskerck and Dutch Humanism in the 16th century (1977), De wereld tussen goed en kwaad. Late prenten van D.V. Coornhert (1990), Crispijn de Passe and his Progeny. A Century of Print Production (2001) en Profit and Pleasure. Print Books by Crispijn de Passe (2001).


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop