BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ilja Veldman (1944) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 1984 hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit. Haar specialiteit is de Nederlandse schilder- en prentkunst van ca. 1450 tot 1650. Zij schreef een groot aantal artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en binnenlandse en buitenlandse tentoonstellingscatalogi. Boeken van haar hand zijn o.a. Maarten van Heemskerck and Dutch Humanism in the 16th century (1977), De wereld tussen goed en kwaad. Late prenten van D.V. Coornhert (1990), Crispijn de Passe and his Progeny. A Century of Print Production (2001) en Profit and Pleasure. Print Books by Crispijn de Passe (2001).
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop