Rupsje Nooitgenoeg

Spreekwoordelijk geworden Nederlandse naam van de titelfiguur uit het kinderprentenboek The Very Hungry Caterpillar van de Duits-Amerikaanse tekenaar Eric Carle (1929). Van het verhaal over de wording van een vlinder werden twintig miljoen exemplaren verkocht. Gezegd van mensen die steeds maar weer nieuwe wensen vervuld willen krijgen.
In het eerste (paarse) kabinet Kok (1994-1998) gaf minister van financiën Gerrit Zalm deze benaming nationale bekendheid door minister van sociale zaken Ad Melkert voor Rupsje Nooitgenoeg uit te maken. Zalm betichtte Melkert van spilzucht. Vgl. Vrouwtje Piggelmee.

Quizvraag v/d week

Woord v/d week

Meest gezocht deze week

Wie is de auteur van The Handmaid's tale (1985)?


JUIST!NIET JUIST!

Margaret Atwood

Muziek: Pop(ulaire) muziek > termen en genres

blues

Rond 1900 opgekomen Afro-Amerikaanse muziekvorm met elementen uit (droevige en seksueel geladen) slavenliederen, folksongs en spirituals. Werd verder ontwikkeld door gitaristen en pianisten in de Mississippi Delta (Zie ook Robert Johnson en Leadbelly) en beroemd gemaakt door onder anderen de zangeres Bessie Smith, de gitaristen B.B. King en Muddy Waters, en de blanke bluesvertolkers Eric Clapton en Janis Joplin.