BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Hans Heestermans (1943) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde te Nijmegen. Hij promoveerde in 1979 op een proefschrift over de betekenisontwikkeling van voorzetsels. In 1970 werd hij redacteur van het Woordenboek der Nederlandsche Taal in Leiden. Vanaf 1976 tot 1996 was hij tevens hoofdredacteur van Van Dale Groot Woordenboek der Nederlandse Taal. Hij publiceert regelmatig in Onze Taal en heeft een wekelijkse rubriek in het Leidsch Dagblad over het Leids dialect.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop