BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gesch. 1900 - 2000 > Weimarrepubliek
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Weimarrepubliek

Duitsland in de periode 1919-1933, naar de stad waar hij werd uitgeroepen. De Weimar-republiek is in zijn korte maar heftige bestaan voortdurend bedreigd geweest door links- en rechts-extremisme. Op cultureel gebied kende deze periode een ongekende bloei van experimentele richtingen (Bauhaus , expressionisme , Bertolt Brecht , Alban Berg .
De Weimar-republiek eindigde met de 'Machtübernahme' door Hitler .
Zie ook Interbellum en nationaal-socialisme .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop