documentairefotografie

Term die vanaf de jaren '30 wordt gebruikt als aanduiding voor fotografen die in hun werk een groot respect voor feitelijkheden koppelen aan het verlangen om een subjectieve interpretatie te geven van de wereld waarin wij leven. Wezenlijk is het engagement met de mens. In de jaren '80 en '90 stellen het postmodernisme en de digitale revolutie het waarheidsgehalte van de documentairefotografie ter discussie.
Zie ook
Eva Besnyö, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, digitale fotografie, Ed van der Elsken, Walker Evans, Farm Security Administration, Robert Frank, GKf, Kadir van Lohuizen, Magnum, Bertien van Manen, Eadweard Muybridge, De Ondergedoken Camera, Cas Oorthuys, August Sander, Jeff Wall en Koen Wessing.

Quizvraag v/d week

Woord v/d week

Meest gezocht deze week

Welke stripheld is van beroep journalist/reporter?


JUIST!NIET JUIST!

Kuifje

migratie

Trek van mensen vanuit een land naar een ander land. In sommige gevallen is migratie door het ontvangende land bevorderd omdat behoefte aan meer arbeidskrachten in bepaalde sectoren bestond. In andere gevallen wordt migratie ontmoedigd, bijvoorbeeld wegens reeds bestaande bevolkingsdichtheid.
Zie ook
asiel en bootvluchteling.