BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Fons Baede

Fons Baede (1940) studeerde natuurkunde aan de Gemeente Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1972 op een experimenteel botsingsfysisch onderzoek aan chemische reactiemechanismen. In 1971 trad hij in dienst van het KNMI , waar hij werkte en leiding gaf aan de ontwikkeling van computermodellen voor weersverwachting. Van 1990 tot 1995 was hij verantwoordelijk voor de beleidsterreinen klimaatverandering en aardobservatie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In die functie maakte hij deel uit van de Nederlandse delegatie bij de onderhandelingen over een klimaatverdrag in het kader van de Verenigde Naties. Van 1995 tot eind 2001 was hij Hoofd van de Sector Klimaatonderzoek en Seismologie van het KNMI en vertegenwoordigde hij Nederland in het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC ) van de Verenigde Naties. Hij is voorzitter van het Bestuur van de Stichting Ruimteonderzoek Nederland (SRON ) en lid van de Raad voor Aarde en Klimaat van de KNAW .


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop