BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Esther Heidecker-Mulders (1968) studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam, alwaar ze ook promoveerde. Ze is sinds 2003 werkzaam als docent bij de leerstoelgroep Kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen aan de Universiteit van Amsterdam. Haar specialisaties en interesses zijn onder meer iconologie en interpretatie van kunst, de kunst en cultuur van Byzantium en het voortleven der Antieken in de Middeleeuwen, gebieden waarover ze ook regelmatig schrijft, niet alleen voor een wetenschappelijk, maar ook voor een groter publiek. Naast haar docentschap is zij Ambtelijk Secretaris van Stichting 'De Gijselaar-Hintzenfonds', een fonds dat zich ten doel stelt de kunstzin, het begrip voor en kennis over de beeldende kunst te bevorderen bij een breed publiek. Het is in beginsel een educatief fonds.


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop