BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Esther Heidecker-Mulders (1968) studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam, alwaar ze ook promoveerde. Ze is sinds 2003 werkzaam als docent bij de leerstoelgroep Kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen aan de Universiteit van Amsterdam. Haar specialisaties en interesses zijn onder meer iconologie en interpretatie van kunst, de kunst en cultuur van Byzantium en het voortleven der Antieken in de Middeleeuwen, gebieden waarover ze ook regelmatig schrijft, niet alleen voor een wetenschappelijk, maar ook voor een groter publiek. Naast haar docentschap is zij Ambtelijk Secretaris van Stichting 'De Gijselaar-Hintzenfonds', een fonds dat zich ten doel stelt de kunstzin, het begrip voor en kennis over de beeldende kunst te bevorderen bij een breed publiek. Het is in beginsel een educatief fonds.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop