BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       foto_els_broeksma

Els Broeksma-van Capelle studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was achtereenvolgens docente Moderne Letterkunde aan de UvA, directeur van de van SLAA,  Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (1984 -1990), directeur van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (1990 - 1993) en van 1994 tot en met 2005 secretaris en redacteur van De Gids. Daarnaast was zij redacteur van het Biografie Bulletin, voorzitter van het bestuur van de Werkgroep Biografie en lid van de Raad van Advies van het Fonds voor de Letteren.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop