BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       eddy_grootes

Eddy Grootes (1936) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na enige jaren leraarschap werd hij in 1965 aangesteld als wetenschappelijk medewerker aan het Instituut voor Neerlandistiek aan de UvA. Hij promoveerde in 1973 op een proefschrift over P.C. Hoofts Schijnheiligh en Pietro Aretino's Hipocrito . In 1976 werd hij benoemd tot hoogleraar met als leeropdracht historische Nederlandse letterkunde. Hij publiceerde boeken en artikelen over 17de- eeuwse Nederlandse letterkunde o.a. over Bredero, Hooft, Vondel, Cats, over populair proza en literatuur-geschiedschrijving. In 1997 ging hij met emeritaat.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop