BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Bijbel > kruisiging
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

kruisiging

Wreedste en vernederendste straf die de Romeinen kenden. De veroordeelden droegen zelf de dwarsbalk naar de executieplaats. De kruisdood van Jezus wordt ons in de evangeliën beschreven als de gezamenlijke schuld van zowel joden (in de persoon van hogepriester Kajafas), als heidenen (in de persoon van Pilatus ), als discipelen (in de persoon van Judas ). Christelijke theologie, die met name de joden aansprakelijk stelt voor Jezus' dood, is mede verantwoordelijk voor eeuwenlange jodenhaat.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Voor uitgebreide informatie raadplege men van Nico ter Linden Het verhaal gaat, een zesdelige hervertelling van de bijbelse verhalen met uitleg. Er is ook een soortgelijke uitgave voor kinderen: Moet je horen.

paginatop