BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Aukelien van Hoytema-van der Beugel (1943) studeerde muziekwetenschappen in Leiden en Utrecht. Ze studeerde af als musicoloog op 'de onbekende opera's van Schubert'. Naast haar studie behaalde zij het staatsexamen piano-A. Ze was enige jaren muziekrecensent voor Het Vaderland (Den Haag) en vanaf 1982 maakte ze radioprogramma 's klassieke muziek voor de TROS, onder andere al ruim 25 jaar het programma Een goedemorgen met ...  op Radio 4.
Zij is bestuurslid van het Koninklijk Concertgebouworkest, de Stichting van het Wassenaerconcours, het Internationaal Vocalistenconcours en het Trompconcours. 
Zij schrijft musicals en zingt bij het damesorkest Salut d'Amour en een pop-jazzband. Ook heeft zij twee eigen zang- en voordrachtprogramma's met songs van Gershwin en Bacharach.

 

 


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop