BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Andre van OsAndré van Os (1966) studeerde nieuwste geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in het moderne Midden-Oosten. Na een verblijf in het Midden-Oosten was hij werkzaam als redacteur bij de NOS en de NPS, waar hij de afdeling internet hielp opzetten. Daarna was hij eindredacteur van Spreekbuis, blad voor omroepmedewerkers Vervolgens werd hij hoofd internet bij de RVU educatieve omroep. Sinds april 2007 werkt hij voor Radio Nederland Wereldomroep.
In 1997 verscheen van zijn hand een beredeneerde Engelstalige bibliografie over Amsterdam (World Bibliographical Series van abc-Clio in Oxford). Daarnaast schreef hij commentaren in De Volkskrant, Trouw, Het Parool en Algemeen Dagblad over onder meer Israël, voormalig Joegoslavië en de Europese Unie.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop