BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > India: Qutub Minar
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

India: Qutub Minar

Toren in Delhi van rode zandsteen met een marmeren top, met 72,5 m de hoogste stenen minaret ter wereld. Maakt deel uit van het Qtub complex. Gebouwd tussen 1193 en1386 is de toren een van de vroegste voorbeelden van Islamitische architectuur. De toren loopt taps toe (van een middellijn van 14 m naar 2,75 m) en is verdeeld in vijf verdiepingen. De buitenkant is bewerkt en bevat verzen uit de Koran . Hoewel de toren een minaret wordt genoemd, is hij niet als zodanig in gebruik. De historische motieven voor de bouw zijn nooit duidelijk geworden.

afbeeldingenlogo Unesco 70

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop