BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Gebouwd erfgoed > Bulgarije: Alexander Nevski-Kathedraal
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Bulgarije: Alexander Nevski-Kathedraal

Monument in Sofia, rond 1900 gebouwd ter ere van de ongeveer 200.000 gesneuvelde Russische soldaten die de stad hadden bevrijd van de Turken (1878). Genoemd naar een van de stichters van het Russische Rijk en een van de grootste Orthodoxe kerken ter wereld. Het gebouw in neo-Byzantijnse stijl is 75 bij 50 meter groot en 50 meter hoog, er passen 5000 mensen in. Opvallend zijn de verschillende koepels en de twaalf klokken. In de kerk is een grote verzameling iconen te zien.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop